Kas Naujo?

Skautų naujienos

2021-02-22

Ieškome naujojo užsienio ryšių skyriaus koordinatoriaus!

Jeigu jauti, kad lietuviškas miškas per ankštas, jeigu nori užmegzti tarptautines draugystes, domina tarptautiniai projektai ir jų koordinavimas prisijunk prie Pirmijos komandos ir tapk naujuoju užsienio ryšių skyriaus koordinatoriumi!

Mano tarptautinio skautavimo kelionė prasidėjo žymiai anksčiau, nei prisijungiau prie Lietuvos skautijos užsienio ryšių skyriaus komandos. Būdamas patyręs skautas vasaros atostogų metu dalyvavau tautinėje stovykloje, kurioje pastovyklėje gyvenom drauge su skautais iš užsienio. Nuo tada visada stengdavausi dalyvauti tarptautiniuose renginiuose ir projektuose, siekdamas pažinti kuo daugiau skautavimo „spalvų ir būdų“.

Smalsumo vedinas prisijungiau prie Lietuvos skautijos užsienio ryšių skyriaus komandos. Iš pradžių padėjau užsienio skautams atvykstantiems į Lietuvą, bei koordinavau tarptautinius projektus, kurių metu broliai ir sesės lankėsi nuo kaimyninės Latvijos iki tolimosios Pietų Korėjos.

Siekiant užtikrinti, jog Lietuvos skautija, ir net visa Lietuva yra žinoma Europoje ir Pasaulyje, keliavau į daugybę forumų ir konferencijų. Atstovavimas yra bene įdomiausia ir sunkiausia skyriaus veikla, kuri leidžia išmokti viešojo kalbėjimo, atstovavimo ir derybų meno, o skautai su kuriais susipažini tarptautinių renginių metu tampa tavo geriausiais draugais ir nesvarbu, kad jus skiria tūkstančiai kilometrų
!

Jeigu jauti, kad lietuviškas miškas per ankštas, jeigu nori užmegzti tarptautines draugystes, domina tarptautiniai projektai ir jų koordinavimas prisijunk prie Pirmijos komandos ir tapk naujuoju užsienio ryšių skyriaus koordinatoriumi
!

URS koordinatorius Matas Daunys

 

Kas yra užsienio ryšių skyrius (URS)?

Užsienio ryšių skyrius apima Lietuvos skautijos veiklas nuo tarptautiškumo sklaidos iki organizacijos atstovavimo tarptautiniu lygmeniu. Skyrius koordinuoja ir padeda delegacijoms, kurios atvyksta/išvyksta iš Lietuvos, reprezentuoja Lietuvos skautiją kitose šalyse, bei palaiko ryšius su užsienyje veikiančiomis skautiškomis organizacijomis bei Pasauline skautų organizacija (WOSM). Jeigu nori užmegzti tarptautines draugystes su skautais iš viso pasaulio, tave domina tarptautiniai projektai ir jų koordinavimas ar reprezentavimas tarptautiniu lygmeniu šis skyrius yra būtent TAU!

 

Pagrindinės Lietuvos skautijos užsienio ryšių skyriaus veiklos:

  • Padėti vienetams surasti partnerius užsienyje;
  • Padėti užsienio skautams surasti partnerius Lietuvoje vietiniame lygmenyje;
  • Tarptautinių projektų koordinavimas;
  • LS atstovavimas tarptautinių renginių metu;
  • Bendradarbiavimas su tarptautinėmis organizacijomis, kurioms priklausome.

 

Kompetencijos kurių tau reikės būnant užsienio ryšių skyriaus koordinatoriumi:

  • Turi būti pilnametis Lietuvos skautijos narys;
  • Komunikacijos bei viešinimo socialiniuose ir kituose tinklapiuose įgūdžiai;
  • Taisyklinga rašytinė lietuvių kalba, bei geras anglų kalbos suvokimas informacijos vertimui ir skelbimui.

Privalumas, jeigu:

  • Turi patirties tarptautinėse veiklose;
  • Dalyvavai atstovavimo renginiuose;
  • Gebi dirbti komandoje.

 

Įdomu kaip atrodytų tavo kelias LS užsienio ryšių skyriuje?

Pirmąjį mėnesį kartu su URS koordinatoriumi gilintumeisi į užsienio ryšių strateginius tikslus ir dabartinius veiklos planus.

4-6 mėnesius padėtum URS komandai įgyvendinti iššūkius. Susipažintum su artimiausiais Lietuvos skautijos partneriais ir sudalyvautum tarptautiniuose renginiuose.

Sulaukęs vyr. skautininko pritarimo, perimtum URS vairą!

Įdomu? Nieko nelauk ir į international@skautai.lt ir pirmija@skautai.lt atsiųsk:

Skautišką CV ir motyvacinį laišką, kodėl nori tapti naujuoju URS koordinatoriumi!