Kas Naujo?

Skautų naujienos

Nuotrauka: iš Žydrūno Pilitausko archyvų

2022-11-22

Apie Lietuvos skautijos veiklas su Ukrainos vaikais ir jaunimu

Pagalba Ukrainos vaikams ir jaunimui – tai pagalba Artimui. Lietuvos skautijos nariai ir toliau vykdo veiklas, į kurias kviečia nuo karo pabėgusius vaikus ir jaunimą

Dar kovo mėnesį prasidėjęs WOSM ir UNICEF projektas „UAct” Lietuvos skautijos narių pagalba vyksta iki šiol. Projekto tikslas kurti saugią aplinką tobulėjimui, naujų įgūdžių įgijimui, padėti vaikams ir jaunimui iš Ukrainos integruotis mūsų šalyje ir suteikti pirmąją psichologinę pagalbą, skatinant bendruomeniškumą.

 

Stovyklų sezono metu 600 ukrainiečių išbandė skautiškas veiklas: stovyklavo miške, ėjo į žygius, mokėsi išlikimo gamtoje subtilybių. Dalis vaikų ir jaunimo, susidomėję skautišku metodu, ir toliau lanko kassavaitines ar savaitgaliais vykstančias sueigas, kurių metu išbando naujus dalykus, bendrauja su bendraamžiais, mokinasi per praktiką ir dalinasi savo kultūra. 

 

Matydami poreikį dirbti su vaikais ir jaunimu iš Ukrainos ir atsižvelgdami į savo išteklius,  ateityje organizuosime veiklas ne tik jau mūsų organizacijos dalimi tapusiems ukrainiečiams, bet ir kitiems vaikams, kurie dar neturėjo galimybės prisijungti. 

 

Per visą projekto vykdymo laiką 10 500 skautų iš 8 šalių padėjo daugiau nei 800 000 ukrainiečių. Savanorių bendravimas su pabėgėlių šeimomis, edukacinės programos, įgūdžių lavinimas stovyklų ar sueigų metu ir nuoširdus žmogiškas ryšys – taip padeda skautai Artimui.