Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-12-02

P.L.A.N.A.S.

Skličių metams prisireikė planuoti? Planas - pasiruošiamas lemiantis artėjančio nuotykio atlikimo sėkmę.

Skličių metams prisireikė sueigos planų? Ruošiantis sueigai kartais atrodo, kad planas yra nereikalingas? O jei ir reikalingas, tai labai minimalus:

Tačiau be rimto plano toli nenuvažiuosi. Jei sueigą teks pravesti kam kitam ar po kurio laiko pakartoti su kita skiltimi, tai to padaryti bus neįmanoma, nes tikras planas yra tik tavo galvoje! Kurioje, kaip žinai, dalykai neužsilaiko.

Visi dalyvaujantys skličių metų konkurse šauniai pradėjo!
Spalio mėnesį šauniausią sueigą suplanavoaprašė ir įsivertino Tauragės krašto, Šilalės Simono Gaudėšiaus draugovės, Nakvišų skiltis - GDDG jūsų lauks specialus prizas!

 

P.L.A.N.A.S.
Pasiruošimas lemiantis artėjančio nuotykio atlikimo sėkmę. (Turi geresnį variantą? Komentuok! :)

Planuojant pirmiausia reikėtų pagalvoti apie tikslą. Ko sueiga norima pasiekti? Tik atsakius į šį klausimą galėsi lengvai pereiti prie veiklos planavimo ir kitų darbelių.

Turint aiškų siekį reikės sugalvoti kokia veikla tam geriausiai tinkama - žaidimas, diskusija, filmas, pasakojimas ar dar koks nors metodas ar jų mišinys. Tuo pačiu išsirink jam geriausiai įgyvendinti tinkančią vietą, pagalvok apie jos paruošimą, sutvarymą.

Planas jau atrodo neblogai, tačiau dar yra keletas dalykų, kurių neapgalvojus gali kilti netikėtų kėblumų.

Vienas už visus visi už vieną negalioja skirstantis atsakomybes už veiklą. Geriausiai, kai yra po vieną atsakingą žmogų kiekvienai veiklai ar darbui.

Kol kas mūsų planui trūksta kiekvienam planui būtino elemento - eigos. Kaip pradėsite sueigą? Koks bus veiklos eiliškumas? Kaip sueiga pasibaigs?

Žinant numatytas veiklas reikėtų įvertinti kokių priemonių joms reikės, iš kur jos bus gaunamos.

Sueiga jau puikiai suplanuota, belieka nuspręsti kaip apie ją bus informuoti dalyviai bei vadovai. O, kad tokia šauni sueiga nebūtų pamiršta geriauisiai iš anksto numatyti kas pasirūpins jos aprašu.

Kaip toks planas galėtų atrodyti? Labai įvairiai, svarbu, kad jis būtų aikšus ir ne planavusiems. Na, pavzydžiui:

Planuok,
LS jaunimo programos skyrius